Artikel Mondi

Vooroordelen huis kopen in het buitenland.

Vorige week publiceerden we al een reactie over vooroordelen over de Spaanse huizenmarkt. Er blijken veel vooroordelen te leven, die niet altijd terecht zijn. Dit geldt niet alleen over de Spaanse markt, maar over de aanschaf van vastgoed in het algemeen. Ook van Joop Derksen, van Pelops Greek Houses, heeft Mondi een overzicht ontvangen van veel voorkomende vooroordelen.

 

Vooroordeel 1

Onzekere onroerendgoedmarkt door de crisis zeker in de zuidelijke landen

Het is belangrijk om niet uw hele leven te dromen, maar juist uw droom te leven. Dit lijkt een cliché maar is het allerminst. Er zijn nogal wat mensen die plannen hebben voor een tweede huis. Maar toch hun droom niet durven door te zetten. Belangrijk bij dit soort vragen is de reden waarom u een tweede huis koopt. Doet u dat om te genieten? In dat geval heeft u niets te maken met "de crisis". Er zijn altijd onzekerheden en risico's, ook in goede tijden. Als u zich hierdoor laat leiden, dan blijft het altijd bij dromen.

 

Vooroordeel 2

Soms lijkt het alsof niemand zonder problemen een tweede huis in het buitenland kan kopen

Het is natuurlijk zo dat de aanschaf van een woning geen kleine stap is en dat het hier om een grote financiële uitgave gaat. Maar als men goed voorbereid is en met de juiste betrouwbare en deskundige mensen op pad gaat, zal het proces om te komen tot een eigen plekje onder de zon toch wat makkelijker blijken te zijn dan gedacht.

 

Een aantal tips om te komen tot een weloverwogen beslissing bij het kopen van een tweede huis:

neem nooit overhaast een beslissing;

lees u van tevoren in over de procedures welke komen kijken bij de aankoop van een tweede huis;

neem bij voorkeur een aankoopmakelaar in u eigen taal;

ga alleen in zee met een makelaar die erkend is en al jaren zaken doet;

trek deze referenties ter plaatse na en vraag naar 'ervaringsdeskundige'.

Met deze tips in het achterhoofd kunt u zo na een succesvolle zoektocht gaan genieten van gebod 11: “Gij zult genieten”.

 

Vooroordeel 3

Momenteel niet investeren in een tweede huis maar wachten tot de crisis weer over is!

Als dit voortkomt uit financiële overwegingen, dan kunt u beter juist nú investeren in een tweede huis in het buitenland . Nu staan de prijzen van huizen onder druk en is er meer onderhandelingsruimte dan ooit. Daar komt bij dat investeren in onroerend goed op de lange termijn altijd betrouwbaar is gebleken, ondanks kleine schommelingen.

 

Vooroordeel 4

Wat gebeurt er in de toekomst met prijzen voor tweede huizen in het buitenland?

Van de afgelopen bankencrisis hebben we geleerd dat de zekerheid van een bank en het beleggen ook maar beperkt is. Eén ding weten wij zeker dat er binnen Europa géén mooie plekjes meer bijkomen en dat er een steeds grotere groep financieel onafhankelijke babyboomers op zoek gaat naar een tweede huis onder de zon. Wellicht wilt u wachten tot de crisis over is en er weer meer zekerheden zijn. Wat als deze crisis nog eens 6 tot 8 jaar aanhoudt? Dan is er grote kans dat u alleen maar blijft dromen en later zegt "had ik maar..."!

 

Met dank aan Joop Derksen, Pelops Greek Houses 

 

Bron: Mondi

<<<<terug naar vorige paginaZoeken
Laatste Nieuws

Bouw gestart van het 2e resort Navarino Bay en golfbaan 3/4

Nieuw aanbod van adembenemende bouwkavels rond Finikounda

Bouwen met Nederlandse/Griekse begeleiding van onze partner

Peloponnesos - Messinia
Weer in de Peloponnesos
Momenteel:
Bewolkt
Temperatuur: 12°C
Omschrijving: Bewolkt
Zon op: 7:14 am - Zon onder: 5:22 pm
Vooruitzichten