Nieuwsbrieven

Wij versturen alleen een nieuwsbrief als er relevant nieuws te melden is voor diegene die interesse hebben in een tweede huis in Griekenland en kenbaar gemaakt te hebben deze graag te willen ontvangen.In de praktijk betekent dit dat er geen regelmaat in zit dus het kan zijn dat u er 3/4 per jaar ontvangt maar het kunnen er ook 2,1 of geen zijn. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen dat kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier.Hieronder kunt u een kleine selectie van onze laatst verstuurde nieuwsbrief lezen. 
 
----
  
Yassas,
Eudaimonia staat voor het Griekse woord geluk
Aristoteles stelt dat iedereen het erover eens is dat geluk het ultieme doel van het menselijk bestaan is, maar dat er discussie is over de vraag wat geluk nu precies inhoudt. Als wij het mogen vertalen naar een tweede huis in Griekenland dan leggen wij uit waarom het geluk u nu toelacht: Meer en meer rechtstreekse vluchten op Airport Kalamata tegen betaalbare prijzen. Ongekend groot en fraai aanbod van huizen en bouwkavels tegen zéér aantrekkelijke prijzen.
 
 
Ontwikkelingen in Messinia als ‘Griekse Goudkust’ gaan gewoon door
Wordt inmiddels opgepakt door internationale developers and leisure investors welke 4/5 sterren hotels en appartementen ontwikkelen aan de kust Buca Beach bij de luchthaven Kalamata. Zoals de ‘Messini-Beach-Club’ met 5 sterren wat in 2014 geopend wordt naast het in 2012 geopende Zweedse ‘Langley-Resort Buca Beach’ met 4 sterren wat al in 2012 is geopend http://www.bucabeachresort.gr/  De Griekse hotelgroep ‘Grace Hotels’ opent in 2016 hier ook een 4 sterren hotel ‘Grace Kalamata’. Hier staat ook tevens de 4e golfbaan geprojecteerd van Costa Navarino onder de naam ‘Navarino Marina’ met in de verre toekomst een complete luxueuze jachthaven met hotels, appartementen en vakantiehuizen.
 
De Griekse regering geeft de huizenmarkt een flinke impuls
Eind 2013 heeft de Griekse overheid een wet aangenomen waarbij de overdrachtsbelasting is verlaagd naar 3% per 1 januari 2014 om de Griekse huizenmarkt weer uit het slop te trekken. Deze was voor de koper respectievelijk 8% over de eerste € 20.000,-- en 10% over het bedrag daarboven. Om dit gat in de Griekse begroting op te vangen staat hier wel tegenover dat de verkoper m.i.v. 1 januari 2014 belasting moet betalen over de meerwaarde. Deze belasting bedraagt 15% van de winst die hij maakt op de verkoop van het onroerend goed. Het winstbedrag wordt vastgesteld door de belastingdienst over het verschil tussen het aankoop- en verkoopbedrag. Hierbij geldt een vrijstelling over de eerste € 25.000,-- aan meerwaarde. En een korting die oploopt tot ca. 40% over de periode dat men het onroerend goed in eigendom heeft gehad.
 
Geen hypotheek meer verkrijgbaar voor buitenlanders in Griekenland toch blijven er creatieve oplossingen voorhanden
Een hypotheek voor buitenlanders voor een tweede huis in Griekenland is sinds september 2013 niet meer mogelijk! Ook andere kredietvormen worden door de Griekse banken niet meer aan buitenlanders verstrekt. Met enige creativiteit zijn er toch oplossingen getuige een voorbeeld uit de praktijk:
 
Na de National Bank of Greece (NBG) is nu ook de Alpha bank gestopt met het verstrekken van kredieten aan tweede huis eigenaren van buitenlandse afkomst. Vanuit Nederland kan men geen hypotheek verkrijgen voor een huis in Griekenland, omdat het eigendomsrecht gevestigd is in Griekenland en niet in Nederland. Iedereen die op een lening is aangewezen naast het eigen vermogen, zal dit moeten zoeken in een consumptief krediet in Nederland bij één van de vele geldverstrekkers. Zeker als een huis voor langere tijd te koop staat, is de juridische eigenaar eerder genegen om mee te denken aan een creatievere oplossing. Mondi heeft Joop Derksen van Pelops Greek Houses de vraag voorgelegd of er ervaring is met een creatieve oplossing en zo ja, hoe werkt dit dan in de praktijk? Derksen: “Omdat er momenteel geen mogelijkheden meer zijn om in Griekenland een deel van de aankoop van een tweede huis door een Griekse bank te financieren is er een alternatief bedacht om dit probleem te kunnen oplossen. Voorwaarde is dat beide partijen, zowel de verkoper als de koper, zich hierin kunnen vinden. Het bedrag wat de koper tekort komt aan eigen middelen voor een aankoop van een tweede huis wordt notarieel vastgelegd als een achtergestelde lening tijdens de definitieve koopovereenkomst. Hierbij worden de termijnen + rente vermeld die jaarlijks in een aantal vaste termijnen moeten worden betaald. De verkoper loopt bij deze overeenkomst geen enkel risico omdat als de koper in gebreke mocht blijven, het eigendom weer terug gaat naar de oorspronkelijke eigenaar volgens het Griekse rechtssysteem. De reeds betaalde bedragen vervallen hierbij ook aan de verkoper! Bron: www.mondi.nl  in samenspraak met Pelops Greek Houses.
 
Nieuwe vluchten naar Athene vanaf Eindhoven en rechtstreeks op Kalamata vanaf Düsseldorf
Transavia vliegt vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Athene vanaf € 85,-- enkele reis. www.transavia.com
Aegean Air Düsseldorf<> Kalamata rechtstreeks www.aegeanair.com
 
 
 
Aanleg derde golfbaan genaamd ‘Navarino Hills’
Na de eerste golfbaan ‘Navarino Dunes’ bij Romanos en de tweede golfbaan ‘Navarino Bay’ tussen Pylos en Gialova is er nu ook een begin gemaakt met de grondwerkzaamheden voor de 3e golfbaan genaamd ‘Navarino Hills’ boven Pylos bij het bergdorpje Kinigou geplande opening medio 2015/2016. De aanleg van het luxueuze vakantiecomplex ‘Navarino Bay’ zal vermoedelijk in de winter van 2014 of 2015 beginnen en deze werkzaamheden zullen tot aan 2020/2221 duren voordat het gehele complex wordt opgeleverd.
 
 
Team Pelops Greek Houses
 

 

 Zoeken
Laatste Nieuws

Bouw gestart van het 2e resort Navarino Bay en golfbaan 3/4

Nieuw aanbod van adembenemende bouwkavels rond Finikounda

Bouwen met Nederlandse/Griekse begeleiding van onze partner

Peloponnesos - Messinia
Weer in de Peloponnesos
Momenteel:
Stortregen
Temperatuur: 12°C
Omschrijving: Stortregen
Zon op: 7:14 am - Zon onder: 5:22 pm
Vooruitzichten