Kopen van onroerend goed in Griekenland

Griekenland het land van de vele eilanden en de zee met een  pallet aan verschillende kleuren blauw.

Wie droomt er tijdens zo’n vakantie niet van een tweede huis aan zee of bij een van de vele levendige haventjes die Griekenland rijk is. 

 

Sinds een jaar of  tien is Griekenland meer en meer in trek bij diegene die op zoek zijn naar het kleinschalige en de individuele sfeer van een tweede huis en die de rust, ruimte en privacy weten te waarderen. Dit in combinatie met een ongekende gastvrijheid van de Grieken en hun ongecompliceerde manier van leven waar je nog kunt zijn wie je bent. Grootschalige tweede woning projecten zult u hier gelukkig weinig tegen komen.

 

De zoektocht naar een tweede huis op één van de eilanden of het vaste land van Griekenland kan het makkelijkste gestart worden via internet. Hier vindt u een keur van aanbieders met een ruim aanbod. Wees kritisch en ga alleen in zee met aanbieders die al een ruime ervaring hebben in het begeleiden van kopers en ook daadwerkelijk aanwezig zijn in het gebied. Vraag naar hun referentiekader om daarmee eventueel contact op te nemen. Of kijk op hun gastenboek met reactie van kopers welke u al zijn voorgegaan. Hiervoor kunt u ook Mondi (http://www.mondi.nl/makelaars-bemiddelaars/pelops-greek-houses/page12__195___11.php ) raadplegen als onafhankelijke consumentenorganisatie. Er zijn sinds een aantal jaren professionele Nederlandse makelaars in Griekenland actief welke u op een betrouwbare manier kunnen begeleiden. Laat u niet verleiden om met de plaatselijke Grieken op zoek te gaan naar een stukje bouwgrond. Meestal heeft men ‘bij toeval een unieke locatie of een uitzonderlijk aanbod van een neef of oom. Maar hierbij moet u wel snel beslissen en ondertekenen. In negen van de tien gevallen zult u van een koude kermis thuis komen. En helaas een illusie armer zijn. Of in het ergste geval in een Griekse tragedie belanden!

 

Als u een voorlopige keus heeft gemaakt van een gebied in Griekenland wat u aanspreekt boek dan een ‘werkvakantie’ om dit te bezoeken. Maak vrijblijvend een afspraak met één of meerdere makelaars ter plaatse bij voorkeur in uw eigen taal. Laat u uitgebreid informeren en bezichtig tweede huizen en of bouwkavels welke passen binnen uw budget. Neem ruim de tijd om het gebied goed te verkennen en een klik te krijgen. Zo nodig gaat u nog een keer terug om het gebied in een andere periode opnieuw te bekijken en ervaren. Laat u nooit verleiden om deze beslissing te snel te nemen.

 

Als u overtuigd bent van de betrouwbaarheid en deskundigheid van de makelaar ter plaatse en het gevoel hierbij is goed laat u dan uitgebreid informeren en schroom niet om al de vragen die er zijn te stellen. Als u een tweede huis heeft gevonden wat voldoet aan nagenoeg al de eisen welke u stelt kunt u samen met de makelaar beginnen aan de voorbereiding van de definitieve aankoop. Deze zal zorg dragen dat u een Grieks belastingnummer krijgt toegewezen via een opgemaakt document bij de plaatselijke notaris. Daarna kunt u pas een Griekse bankrekening openen op uw naam. U kunt zelf kiezen welke notaris en advocaat de overdracht moeten regelen. In tegenstelling van wat wij gewend zijn heeft de notaris meer een ceremoniële functie. De advocaat welke exclusief de belangen behartigd van de koper is hierbij cruciaal. Zorg dat u deze met zorg kiest! De makelaar kan u daar uiteraard in adviseren. Bij de daadwerkelijke overdracht treft u een heel gezelschap aan waaronder: de verkoper, de notaris, advocaat van de verkoper, advocaat van de koper, de makelaar (eventueel van de verkoper en de koper) en als het goed is ook een ingehuurde vertaler(ster) welke in opdracht van de koper de procedure uitlegt en zo nodig vragen beantwoord over de procedure.

 

Na de aankoop van onroerend goed in Griekenland zult u nog regelmatig gebruik maken van de kennis en deskundigheid van uw makelaar. Hierbij zult u ervaren dat de after-sale geen loos begrip is!

 

 

Bron; Pelops Greek Houses

 

<<<<terug naar vorige paginaZoeken
Laatste Nieuws

Vanaf 2019 wekelijks 3x Transavia Amsterdam<>Kalamata

Internationale vraag naar huizen en bouwkavels is in de lift

Griekse partner van PGH bouwt nu in opdracht op 5 locaties

Peloponnesos - Messinia
Weer in de Peloponnesos
Het weerbericht is momenteel niet beschikbaar