Artikel in Griekenland Magazine

De vier D's van  Pelops Greek Houses 

Joop en Bea Derksen ontdekten Griekenland in de jaren 90 en waren op slag verliefd. “Het voelde al meteen als thuiskomen, en dat doet het nog elke keer.” Inmiddels is hun bedrijf Pelops Greek Houses uitgegroeid tot de makelaar die al vele Nederlanders gelukkig maakte met een tweede huis op Griekse bodem.

 

Joop Derksen groeide op in Bergharen (Land van Maas en Waal) op de familiecamping van zijn ouders. Na zijn studie werkte hij zo'n twintig jaar als bedrijfsleider op diverse vakantieparken. Sinds 1995 legt hij zich toe op de verhuur en verkoop van vakantiehuizen. In de jaren negentig trokken hij en zijn vrouw Bea door heel Europa en ontdekten we Griekenland.  Op alle eilanden werden we verrast door de schoonheid en de rust die we er vonden, vertelt Bea.  Het idee ontstond om er later eens een huisje te kopen. Eenmaal thuis werd het ons echter duidelijk dat we helemaal niet zo lang wilden wachten.  We bezochten voor de tweede maal de Peloponnesos en raakten betoverd door de authentieke schoonheid van het gebied Messinia. Toen waren we verkocht. 

 

Puur

Maar wat maakt de Peloponnesos dan zo uniek? Bea hoeft niet lang na te denken. “Het gebied is nog puur en authentiek, nauwelijks bekend bij toeristen. Het milde klimaat en de vele zonuren zorgen voor een uiterst vruchtbaar landschap, bomen en planten groeien hier uitbundig. Uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten wisselen elkaar af. Met het bergachtige achterland, dat een beetje aan Toscane doet denken, zorgen ze voor een stukje paradijs op aarde!” Haar man vult nog aan: “De schilderachtige kustdorpjes met hun vriendelijke en gastvrije bewoners maken de rustieke sfeer compleet. En de Peloponnesos wordt niet voor niets de bakermat van de Griekse beschaving genoemd.  Het schiereiland herbergt talloze historische rijkdommen, zoals de oude Venetiaanse hoofdstad  Nafplio, vroeger de hoofdstad van Griekenland en het theater van Epidauros. Sparta, het Byzantijnse stadje Mystras en natuurlijk Olympia zijn andere parels in de omgeving.”

 

Iets toevoegen

Wonen en werken in het land van hun dromen, daarvan wilden Joop en Bea Derksen de mogelijkheden onderzoeken.  Joop: “We kwamen er al snel achter dat je als buitenlander geen winkel, restaurant of bar moet beginnen. Dan zou je de concurrentie met de Grieken zelf aangaan. Je moet niet iets zoeken wat de Grieken beter kunnen, maar kijken of je iets kunt toevoegen.”

Iets doen dat de Grieken zelf lastig vinden dus. Gezien de achtergrond van het stel in de wereld van recreatiewoningen en tweede huizen werd al snel een plan opgesteld om zich te vestigen als makelaar in Griekenland voor onder andere Nederlandse/Belgische klanten.

 

Erkend

Pelops Greek Houses heeft een duidelijke missie. “We helpen mensen op een persoonlijke en directe manier op hun zoektocht naar een tweede huis in Griekenland,” stelt Joop. “Het kopen van een huis moet geen avontuur zijn, vinden wij. Wij bieden daarom een eerlijk en open verhaal en duidelijke afspraken. Het avontuur begint pas op het moment dat u de sleutel in handen krijgt en het huis volgens afspraak wordt opgeleverd. Ook de after-sales staan bij ons hoog in het vaandel. We blijven beschikbaar en bereikbaar ter plaatse als een koper nog vragen heeft na de aankoop, of als er zaken geregeld moeten worden. De betrouwbaarheid en deskundigheid van een makelaar zijn enorm belangrijk, dat realiseren wij ons. We zijn er dan ook trots op dat we door de onafhankelijke consumentenorganisatie Mondi (www.mondi.nl) zijn erkend als professional.”

 

Juist nu

Het aantal personen dat zich een tweede huis het buitenland kan veroorloven, stijgt, en binnen Europa komen er geen mooie plekken meer bij. In Griekenland zult u geen volgebouwde, betonnen kustlijnen vinden, geen toeristische megaprojecten zoals in bijvoorbeeld Spanje.” Het stel wil graag afsluiten met een advies aan de lezers van Griekenland Magazine. “Droom niet uw leven, maar leef uw droom: het lijkt cliché, maar is echt waar. En natuurlijk, het is geen kleine stap om een tweede huis in het buitenland aan te kopen. Maar met de juiste mensen om u heen, komt u toch makkelijker tot een eigen plekje onder de Griekse zon dan u in eerste instantie misschien dacht. Neem wel de tijd voor uw beslissing, lees u in over procedures, neem een onafhankelijke, ervaren  aankoopmakelaar in de arm die bij voorkeur Nederlands spreekt en trek ter plaatse referenties na. En vooral: volg de vier D's: Dromen, Durven, Doen en Doorbijten!”

 

 

Bron: Griekenland Magazine

<<<<terug naar vorige pagina Zoeken
Laatste Nieuws

Vanaf 2019 wekelijks 3x Transavia Amsterdam<>Kalamata

Internationale vraag naar huizen en bouwkavels is in de lift

Griekse partner van PGH bouwt nu in opdracht op 5 locaties

Peloponnesos - Messinia
Weer in de Peloponnesos
Het weerbericht is momenteel niet beschikbaar